Lista de boli ce poti tratate cu celule stem creste de la zi la zi

Celulele de baza ale organismului uman sunt celule stem ce au o extraordinara capacitate de a se transforma intr-o mare diversitate de celule diferentiate ajutand astfel la reinnoirea si refacea tesuturile afectate sau distruse.
Celule stem ajuta corpul uman prin procesul de multiplicare si transformare in sange, os, tesuturi sau organe.La Banca Stem Sure se stocheaza celule din sangele ombilical si din cordonul ombilical.
Banca Stem Sure se bucura de o buna colaborare cu banca engleza Biovault ce stocheaza probe biologice recoltate la nastere pentru parinti din intreaga lume.
Celulele stem recoltate din cordonul ombilical la nastere sunt utilizate in tratarea a peste 70 de tipuri de boli, boli congenitale ale sangelui, sistemului imun, metabolic, diverse tipuri de cancer. Conform ultimelor studii medicale, celule stem se vor putea folosi in viitor pentru afectiuni cum ar fi, boala Parkinson, boala Alzheimer, scleroză multiplă, leziuni pediatrice cerebrale, boli autoimune, diabet.
In România, se foloseste cel mai des metoda de recoltare la nastere a sangelui din cordonul ombilical.
Celulele hematopoietice pot genera orice tip de celula existenta in alcatuirea sangelui si limfei, inclusiv pe cele care asigura imunitatea corpului. Din acest motiv transplantul de celule stem hematopoietice se realizeaza si in Romania pentru urmatoarele afecţiuni:
Leucemii, Sindroame mieloblastice, Mielomul multiplu, Limfoamele Hodgkin, non-Hodgkin, Burkitt, Talasemii,Tumori solide
Pentru ca ne dorim sa ajutam cu cat mai multe informatii, descopera de aici ce boli pot fi tratate cu celulele stem.
Boli autoimune si imunodeficitare
lupusul eritematos sistemic, boala Crohn, scleroza multipla, artrita juvenila si reumatoida, sclerodermia, scleromixedem si alopecia totala, sindromul Sjogren, boala Behcet si Miastenia Gravis, citopenii autoimune si vasculita sistemica, sindromul de imunodeficienta severa combinate, sindromul limfoproliferativ X-linkat, neutropenia congenitala

Tipuri de cancer
leucemie acuta limfoblastica, leucemie mielocitara acuta, cronica si juvenila, tumori craniene, abdominale si la nivelul timusului (glanda din spatele sternului), cancer de piele, testicular, ovarian, limfatic, mamar si renal, retinoblastom (celule maligne in tesutul retinei), mielom multiplu, neuroblastom si diverse tumori solide, sindromul Poems (adenopatii difuze, tulburari endocrine, afectiuni dermatologice);
Boli cardio-vasculare
infarctul miocardic, ischemia miocardica, anevrismul aortei toracice si abdominale, angina pectorala;
Boli neuronale degerative
leziuni medulo-spinale, boala Parkinson, leziuni rezultate in urma accidentelor vasculare cerebrale;
Boli metabolice
diabet, osteoporoza, boala Gaucher, osteogeneza imperfecta, boala Sandhoff, sindromul Hurler, osteopetroza, boala Krabbe
Boli de sange
talasemia majora, aplazia de eritrocite, amiloidoza primara, anemia cu celule in secera, anemie sideroblastica, anemia aplastica, trombocitopenia amegacariocitara, infectia cu virusului Epstein-Barr, anemia lui Fanconi, anemie Diamond Blackfan (aplazie congenitala a eritrocitelor);
Celulele stem pot contribui la tratamentul unor afectiuni oftalmologice, cum ar fi regenerarea corneei. Fracturile oaselor craniene, paralizia cerebrala si gangrena membrelor pot fi vindecate tot prin acest tip de transplant.
In cazul in care tipul de transplant de care se va avea nevoie nu se poate efectua in Romania, Stem Sure pune la dispozitie transport gratuit oriunde in lume.

Un produs Blogger.